21 november 2019
19:30

Referat: Gnosjö IBK - Månsarps IBK

Torsdagsmatch borta mot Gnosjö, och vad fick man se ?
Jo ett lila lag som hade skakat av sig, den tråkiga förlusten mot SSG. Ett lag, som när Gnosjö närmade sig, tog tag i taktpinnen. Ett lag som skakade av sig ett s k skitmål. Killar som peppar varandra, killar som täcker skott för varandra. Och Markus Axelsson som gör 3 mål.

Herrarna första period har ju under säsongen inte varit tillfredställande, om man är mild. Men vi kommer ut bra från start. Första 2 bytena har vi 3 bra avslut, Gnosjö 1.
0-1 kommer efter 3:11, då den s k "Kobran" Rasmus Nilsson, hugger framför mål. Vi dominerar ytterligare i början, och trycker in 0-2 genom Markus, assist Jesper Persson. 05:05. 05:21 kommer reduceringen, lite flyt med studsen, men den hittar fram och målet är ett faktum. Sedan får vi en utvisning, och jag tycker att vår box är bra. Men de kvitterar till 2-2, genom samme kille igen ( Oscar Wahlgren), bollen letar sig retfullt enkelt in bakom Adam.
09:55, drabbas hemmalaget av en utvisning, och där tar vi tillbaka initiativet, mål genom Rasmus Simmeborn, Jesper Persson får en ny assist. Tycker vi håller ifrån Gnosjö bra i slutet, och vi går till pausvila med ledning.

I andra, så pressar de högt ganska omgående, men vi tar oss ur detta bra. Markus Axelsson gör 2-4 på egen hand. Och vi tycker att vi har kontroll. Men på 1,5 minut är Gnosjö tillbaka. Först en längre boll, som Basse missbedömer, Gnosjö spelaren tar till vara på läget, och återigen är Adam på bollen, men den rullar in. Basse som varit sjuk under veckan, bänkar sig själv, och vi släpper fram Walle, som vilat hittils.
Kvitteringen för Gnosjö kommer på straff, som inte är något att säga om. Återigen är Adam oerhört nära att rädda, men han skulle få sin revanch på Gnosjö´s skyttar i 3:e.
Men det är återigen nu som killarna visar karaktär. Vi tar tag i matchen igen. 4-5 gör Jakob (äntligen utdelning), efter förarbete av Markus. 4-6 Är väl kvällens mål. Vår andra kedja, som fått försvara mycket hittils, får nu mer ytor, och spelar bort hemmalaget fullständigt. Anton får till slut sätta den i öppet mål, assisterad av Mattias "Sork", och andra assist på Magnus om det nu skulle finnas någon sådan.
Vi håller vår 2-måls ledning till pausen.

Nu går vi alltså ut med ledning inför 3:e istället för att jaga. Vi håller återigen ifrån oss Gnosjö bra, vi får några kontringar, och på en av dessa tilldöms vi straff (Sorken fri). Markus gör processen kort, 4-7 tid 06:29. Runt 10-11 minuten blir det mer hemmalag, men här kliver Adam fram. Vi tar en TO 13:17, då Gnosjö varit mycket i vår zon. Detta gör att de inte riktigt kommer igång förrän sista 3-4 minuterna, men Adam gör några svettiga räddningar, och lite hjälp av ribban en gång också. De tar TO 18:25, tar ut målvakten. Men etablerar inget jättetryck i slutet. Vi har 2 chanser att sätta i öppen kasse, både genom Markus, men han kanske går på lite väl svåra avslut, det får man dock bjuda på idag.
Som nämnt innan, bra karaktär, alla gjorde jobbet i försvarszon. Samt att vi skapar en hel del chanser själva, som gör att vi äntligen kan vinna. Skotten 32-28 (9-9, 9-10, 14-9)
Tack också till Jonathan Persson som åker med ner, trots skada. Han medverkade på ett positivt sätt i båset. Även om det var nära en 2:a en gång ( he he).